Geloof, hoop en liefde!

were_adults_greys_anatomy_quote_magnet

 

Goedenavond lieve volgers!

Op deze regenachtige dag weer een nieuwe blog! Vandaag een blog over dingen waar ik in geloof!

Ik geloof niet in veel dingen. Bijvoorbeeld dat dingen voor zijn bestemd. En dat zweverige gedoe. Ik ben denk ik daar véél te nuchter voor. Of het lot enz. Nee dat is niets voor mij. Ik ben meer iemand van de feiten. Natuurlijk heb ik wel dromen, en doelen. Iets wat je nastreeft. En idealen.

Zo wil ik graag dat mensen elkaar beter zouden begrijpen. En ik geloof dat als we samen met iedereen er aan werken dat de wereld een stukje leuker zou zijn. Ik bedoel, we houden van mensen in hokjes plaatsen. Té snel in hokjes plaatsen. Zo van, jij bent gek. En jij bent Knéttergek. Het is mens eigen dat weet ik. Maar als we met z’n alle proberen om een beetje meer tot elkaar te komen ziet de wereld er al een beetje anders uit. Een beetje liever voor elkaar. Want we zijn allemaal mensen, wat we ook doen, of hoe we er ook uit zien. Misschien toch een beetje zweverig ?! Hihi.

Waar ik ook in geloof is de kracht van je eigen talent. Misschien is die niet gelijk duidelijk bij iedereen. Dat had ik ook. Ik bedoel ik was ook zoekende, wat vindt ik nou leuk. En wie ben ik nou? En waar sta ik voor. En vooral in de leeftijd begin 20 is dit voor iedereen een zoektocht. En misschien net iets meer bij de mensen die “ prettig gestoord ‘zijn. Vaak moeten die zich opnieuw uit vinden. Want hé er veranderd ineens een hele hoop. Ineens ben je volwassen en dan moet je overal wat van vinden. Eigen keuzes maken. En dan heb je ook nog stempels. Ja hoé dan?! Dat dacht ik ook. En ik ben heel lang zoekende geweest. Ik had toch niet gestudeerd voor niets? Ik kon 40 a 50 uur werken in de week. En nu? Nu is mijn doel elke dag koken. JA doei! Maar dat heeft geen zin. Ik ben gaan zoeken wat ik leuk vindt. Waar me doel ligt en wat ik graag wil betekenen voor de maatschappij. Want ik hou niet van het slachtoffer uit hangen. Ik wil door en laten zien, wat er ook gebeurd niémand krijgt mij klein! Vanuit die kracht ben ik gaan doen wat ik altijd al wilde. Mensen voorlichten, advies geven en verbinden. En ik heb nog meer plannen. Zo komt er een E-Book uit. Misschien wel mijn grootste droom. Want op die manier kan ik mensen voorlichten en helpen! En ik geloof dat ik dat kan! En dat is halve werk. Wie of wat je bent. Je kunt alles doen en worden wat je maar wilt. Dit heb ik ook altijd mee gekregen van mijn moeder!

Verder geloof ik ook dat als je wat overkomt, iets wat een ander je aan heeft gedaan, diegene op een goede tijd wel gestraft zou worden. Soort van karma. Dat geloof ik wél! En hoe zit dat dan met boos blijven of wraak gevoelens? Ik denk dat, dat je niet verder brengt. Natuurlijk kan ik mensen niet zo maar vergeven. Want vergeten doe je bepaalde dingen nooit! Maar brengt waak gevoelens je verder?! Ik denk het niet, want je kan dan niet meer verder. Dan blijf je altijd in het kringetje rond draaien. En ik geloof dat je ook verder moet. Zo als ik al zei ik hou niet van de slachtofferrol. Ik denk dat je dat om moet draaien naar iets positiefs. Want je kan er niets aan doen wat er in het verleden is gebeurd. Je kan het niet terugdraaien. Er zijn ( helaas ) geen tijdsmachines. Maar je moet natuurlijk wel verder in het heden. En daar mee verder. Het heeft je immers gevormd wie je bent. En dat moet je omarmen. Met al je ‘ gebreken’ . Want veranderen doe je het toch niet. Maar bekijk het positief. Je bent er sterk uitgekomen. Je leeft nog. En alles kun je aan. Het is ook een stap om dingen achtér je te laten. Om dingen los te laten. En ik kan je vertellen dat geeft een opgelucht gevoel. Want jij bent immers je eigen persoon. Je eigen ik! Jij moet het doen in het leven en niet iemand anders!

Dit zijn de dingen waar ik in geloof. Ik wens jullie een gezellige avond toe! En hopelijk morgen een zonnige dag!

Liefs Jamie-Lee

2 gedachtes over “Geloof, hoop en liefde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s