Hebben jullie nog geen kinderen?!

Hallo lieve volgers.

Vandaag weer een blog. Deze keer gaat het over een artikel die ik heb gelezen en die me niet meer los liet. En waar ik zo mijn eigen gedachten over heb.

Jullie zullen wel denken en waar gaat dit dan over, zeker over iets wat met de psychiatrie te maken heeft. Nee dit keer niet. Dit keer gaat het over kinderloosheid gewenst of ongewenst. Iets wat natuurlijk een grote rol in mijn leven en ook in die van mijn man speelt.

” Het liefst 2 en dan nemen we ook nog een hond er bij. Nou een normaal doorsnee Nederlands gezin “.

Het artikel ging over dat het onbeschoft is om als vrouwen onder elkaar te vragen over hun kinderwens. Ik las dat en dacht ja daar zit wel wat in ja. Alleen ik merkte dat het artikel mij niet meer los liet. En begon er steeds meer over na te denken. Dit omdat dit steeds vaker wordt gevraagd aan mij en mijn man. Want we wonen in een prachtig huisje en we zijn 3 jaar getrouwd. Dus wat let jullie. En dan komt het antwoord, wij kunnen geen kinderen krijgen. En dan weten de mensen niet hoe ze moeten reageren. En dan lees ik bij sommige mensen ‘ had dit nou even gezegd’. Dan denk ik hallo moet ik het op me voorhoofd zetten. Wij kunnen geen kinderen krijgen. Hallo?! Dus toen ben ik gaan denken over dit vraag stuk mogen wij vrouwen dat vragen onder elkaar. Is dat onbeschoft? Ja dat vindt ik van wel. Want zo als in het artikel vernoemd wordt ligt het misschien wel heel gevoelig bij vrouwen. En dat is ook zo. Ik zeg niet graag tegen mensen hé wist je wij kunnen geen kinderen krijgen. Ja, het is in onze maatschappij toch gangbaar dat wij kinderen krijgen. Het liefst 2 en dan nemen we ook nog een hond er bij. Nou een normaal doorsnee Nederlands gezin.

Maar het is toch ook zo dat de maatschappij veranderd? Dat vrouwen niet meer alleen huisvrouwen zijn maar ook gaan werken. En dat mensen steeds later kinderen krijgen, later trouwen of soms niet trouwen. En dat vrouwen eerst aan hun loopbaan werken? Waarom wordt dat wel geaccepteerd? En mensen die kinderloos blijven, gewild of ongewild z’n groot probleem? In dat opzicht is de maatschappij nog een beetje achtergebleven. En waarom worden wij steeds naar onze kinderloosheid gevraagd. Kijk, onderhand heb ik het zo vaak gezegd dat het min of meer zonder blikken of blozen er uit komt en dat ik het zelfde riedeltje elke keer opzeg. En mensen standaard zeggen, oh wat knap. Ja pff wat een dood doener is dat zeg. Mij god. Maar het is natuurlijk wel zo dat het een dag later of die avond wel aan mij knaagt. Want er wordt wel weer een wond opengehaald. En zolang mensen hier na vragen blijft dat zo.

“Je gaat toch niet zeggen. We doen het 3x per week. Standje missionaris en me man draagt weide boxers en ik wordt elke week in me kont gespoten met hormonen”

Waarom willen wij zo graag weten of andere stellen kinderen willen en hoe het er bij staat. Ik vind dit iets privés. Dit gaat toch niemand wat aan. Want mensen zijn misschien al drie jaar aan het proberen. Je gaat toch niet zeggen. We doen het 3x per week. Standje missionaris en me man draagt weide boxers en ik wordt elke week in me kont gespoten met hormonen en elke maand rijden we met een potje sperma onder de oksel als een debiel naar het ziekenhuis, zo dat we misschien wel een ivf behandeling of een inseminatie kunnen onder gaan. En oh elke keer gaat het weer mis en proberen we het opnieuw. Of we stoppen er mee. En weetje het is ook een keer mis gegaan. Ik heb een miskraam gehad of wel meerdere. Ja jongens dit gaat toch te ver.

” Mensen zeggen dan, och het was nog zo jong zo klein, eigenlijk was het niets “

 

Want misschien vraag je het wel aan een vrouw die een kindje is verloren en bewust is gestopt met het proberen. In mijn geval is dat zo. Natuurlijk is het niet zo zwart wit en spelen en ook andere factoren mee. Ik denk altijd maar ik zeg niet eens dat ik een miskraam heb gehad. Want ik heb het recht niet om dat te zeggen. Ook al klopte het hartje wel want het was immers 9 weken. Maar ik denk dan altijd, en zo is het gewoon. Mensen zeggen dan, och het was nog zo jong zo klein, eigenlijk was het niets.. Ik kan je vertellen dat dit ontzettend pijn doet. Want immers heeft het hartje geklopt en dan is het iets. Je lichaam veranderd en ik kan je zeggen ook al was het zo pril, ik was op en top zwanger. Denk aan ontplofte tieten, huilbuien en ooooh zo moe. Ik kon de hele dag wel slapen. Maar door die reacties denk ik altijd. Weetje ik hou me mond dicht want mensen die hun kind zijn verloren door een stille geboorte hebben meer recht en de maatschappij snapt dat beter. En ik weet als ik denk met mijn verstand dat, dat niet zo hoort omdat het gaat wat het voor jezelf betekend en ik weet ook hoe oud, of jong als dit gebeurd, voelt dit precies het zelfde. Het is in een woord verschrikkelijk. En al helemaal als dit het was. Omdat het niet meer lukt. En je moet echt rouwen. Ik denk dat mensen dit nog wel eens onderschatten. Want het gaat nooit weg. Het is altijd in je leven. Want ik voel me moeder. Maar er is geen kind.

Nou weet ik uit ervaring dat dit voor mannen wel anders is. Natuurlijk is/was mijn man heel verdrietig. En ik weet zeker dat hij er vaak aan denkt. Natuurlijk nu wij op een leeftijd zijn dat iedereen kinderen krijgt. En dat mensen het aan ons gaan vragen.. Maar hij heeft het niet gevoeld. Hij had alleen een plaatje hoe het zou zijn. Mijn lichaam veranderden compleet. En dat duurt heel lang ook na de miskraam voor je lichaam weer normaal is. Ik denk dat dit het verschil is tussen mannen en vrouwen.

Dus ik vindt het wel onbeschoft als mensen dit gaan vragen, want je weet het verhaal er niet achter. En misschien ben ik ouderwets, of hou ik te veel van privé. Maar dit is wel een vraag wat naar mijn mening behoorlijk privé is. Dus mensen denk na voor dat je het vraagt.

Dit was hem alweer. Mijn blog. De volgende blog gaat over dromen. Zijn die bedrog? Of zit hier een reden achter?!

Ik wens jullie een heel fijn weekend toe.

Liefs Jamie-Lee

Een gedachte over “Hebben jullie nog geen kinderen?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s