Keuzes, keuzes & keuzes!

Goedemiddag lieve mensen.

Ik ben weer terug van weggeweest. Ik heb een korte break ingelast. Of een korte vakantie, het is maar hoe je het ziet. Even relax, voetjes omhoog en natuurlijk brainstormen over de aankomende tijd. inspiratie zoeken en gevonden! De aankomende tijd komen er weer leuke dingen aan. En ben weer net zo ambitieus als voorheen.

Vandaag gaat het over keuzes maken. En dat is soms moeilijk. Bij sommige is dit eigen. En keuzes maken is ook moeilijk, vooral als het belangrijke keuzes zijn, of dat je nee moet zeggen terwijl je hart ja zegt. Nou dat had ik vandaag. En dan is het moeilijk om nee te zeggen. Terwijl je weet dat het beter is.

Vroeger hoefde ik nooit na te denken over of ik dingen wel of niet kon. ( mentaal). Ik ging gewoon. En misschien is het wel een voordeel dat ik dat nu niet meer kan. Want je loopt jezelf al snel voor bij. En bij gezonde mensen is dat niet zo erg. Zolang het maar niet langdurig is. Want dan kom je jezelf wel tegen. Maar mensen die prettig gestoord zijn is het belangrijk om over grote belangrijke dingen goed na te denken. overigens niet alleen bij grote belangrijke dingen..  Ook bij kleine dingetjes, en nou juist die kleine dingetjes zijn het belangrijkste. Want je kunt je misschien voorstellen dat twee feestjes in het weekend té zwaar zijn.

En dat gaat niet in een keer hoor. Tenminste niet bij mij. Ik heb eerst 380 keer me kop gestoten. Want wat zouden mensen dan wel niet denken. Maar dat is niet het juiste uitgangspunt. Want wat denk je er zelf van. Want als je wel naar die twee feestjes gaat, hoe voel je jezelf erna? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je 3 weken bij moet komen. Of je totaal niet lekker in je vel voelt, omdat het te veel is. Ik kan je vertellen, mensen dat heb ik vaak gehad.

Nu probeer ik te doen wat ik zélf wil. En dat klinkt natuurlijk heel vrijblijvend en leuk. Je moet het natuurlijk niet zo dat ik geen zin heb ik boodschappen of het huishouden dat ik dat niet doe. Dat zijn dingen die er bij horen. Maar feestjes, mezelf verplichtingen opleggen. En in hele drukke omgevingen begeven. Dat moet ik plannen, de dagen ervoor en erna. Ik kan zeggen het is een verademing dat ik doe wat ik zelf wil. Echt er valt zoveel van me schouders af.

Want wat heel veel mensen vergeten is dat het je eigen leven is. En natuurlijk heb je bepaalde verplichtingen, dat is helemaal niet erg. En dat hoort er ook bij. Maar naast je verplichtingen, wat wil jij doen. Waar wordt je rustig van en wat ontspant jou?! Dat is denk ik het belangrijkste. En dat zijn denk ik belangrijke keuzes.

Overmorgen weer een nieuwe blog. Ik hoop dat jullie dan weer meelezen!

Heel veel liefs Jamie-Lee

2 gedachtes over “Keuzes, keuzes & keuzes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s